tökmagolaj hajerősítés hajnövesztés

Hogyan használjuk a tömgaolajat a haj erősítésére és növekedésére?

A fejbőr egészségének javítása régóta téma a hajápolás világában. A rozmaringolaj és a rizsvíz mellé harmadikként felkapaszkodó tökmagolaj eddig csak étrend kiegészítőként volt jelen a fogyasztók fejében. Most már bebizonyosodott, hogy a fejbőrt táplálva komoly eredményeket érhetünk el ezen a téren. De mi áll a háttérben? Mitől lett a tökmagolaj a haj csodaszere?

Milyen előnyei vannak a tökmagolajnak a hajra?

A tökmagolaj tele van olyan tápanyagokkal, amelyek közül néhányat önmagukban használnak a haj és a fejbőr egészségére. A tökmagolaj az esszenciális zsírsavak csodálatos forrása, beleértve az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, amelyek mindegyike elengedhetetlen az egészséges fejbőr fenntartásához és a hajnövekedés elősegítéséhez. Ez az okos kivonat számos tápanyagot és antioxidánst tartalmaz, amelyek előnyösek a hajunk számára, beleértve az A, E és K vitaminokat, valamint ásványi anyagokat, például cinket és magnéziumot. A tökmagolaj olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, így segítenek megnyugtatni az irritált vagy gyulladt fejbőrt, és az ezáltal kialakuló korpásodást is, okozza azt akár a fejbőrt érintő pikkelysömör.

Helyi alkalmazás vagy szájon át alkalmazzuk a tökmagolajat?

A tökmagolaj számtalan formában megtalálható már a boltokban, beleértve a lenyelhető kapszulákat, a tiszta olajat, vagy kulcsfontosságú összetevőként beépítve a hajtermékekbe. Annak eldöntése, hogy melyik módszert használjuk a tökmagolaj kúrához már rajtunk múlik. A tökmagolajról végzett tanulmányok kimutatták, hogy szájon át és helyileg is hatással van a haj erősödésre azoknál, akiknek hormonálisan közvetített hajhullásuk van. Egy placebo-kontrollos vizsgálatban, amelybe hormonálisan közvetített hajhullásban szenvedő férfiakat vontak be, a hajszám átlagosan 40% -kal nőtt, szemben a placebóval mért 10% -kal. Mind a szájon át, mind a helyi alkalmazás hasznosnak bizonyult.

Akkor most tényleg kenjem a hajamra a tökmagolajat?

Igen. Lefekvés előtt vigyünk fel annyi tökmagolajat a fejbőrre, amivel a teljes fejbőrt és a hajat is be tudjuk masszírozni. Használhatunk úszósapkát is vagy bármi olyan fejfedőt, amivel a tökmagolajat a kezelt felületeken tudjuk tartani, nem beszélve az ágynemű tisztaságának megóvásáról. Reggel öblítsük le samponnal, kondicionáljuk és formázzuk a szokásos módon.

Scroll to Top