tökmagolaj egészséges prosztata férfibajok

Tökmagolaj az egészséges prosztatáért

A tökmagot és a tökmagolajat igen hatékonynak tekintik a sok természetes gyógymód közül a prosztata méretének csökkentésére és a prosztata-megnagyobbodás tüneteinek javítására. A prosztata megnagyobbodása gyakori probléma az öregedő férfiaknál. Ez a dió méretű mirigy kulcsfontosságú a reproduktív egészség szempontjából. Elhelyezkedése azonban hajlamossá teszi a megnagyobbodásra. Cikkünkből kiderül milyen hatással van a tökmag és a tökmagolaj a prosztatára.

A tökmag előnyei jóindulatú prosztata hiperpláziában (BPH)

A jóindulatú prosztata hiperplázia (BPH) a prosztata mirigy nem rákos túlnövekedése, és akár már 45 év körüli férfiaknál is előforduló probléma. A tökmagolajat kúraszerűen fogyasztó vizsgálati alanyok körében az alábbi pozitív hatásokat jegyezték fel:

  • A tünetek enyhülése (fájdalom, vizelési nehézségek, kellemetlen érzés stb.)
  • A prosztata méretének csökkenése.
  • A herék jobb szövettani eredménye.

Egy 2018-as tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a tökmag csökkentheti a jóindulatú prosztata hiperplázia tüneteit. Az obstruktív húgyúti tünetek pontszámának csökkenése tökmagolajjal kezelt BPH betegeknél egyenértékű volt a fűrészpálma olaj használatával. A tökmagolaj átvette a vezetést a BPH gyógyszerekkel szemben, amit egy bő 100 fős kutatás igazolt: a tökmagolaj hatóanyagai jobb eredményeket értek el, mint a gyógyszerként forgalomba hozott prazozin.

Megelőzés és kúraszerű használatakor étkezéssel együtt fogyasszuk reggel és este egy-egy evőkanálnyi mennyiségben.

Termékeinkért keresse fel webshopunkat —>

Scroll to Top