PEPO BLOG

MI AZ A PEPO BLOG?

Azokat a cikkeket írásokat szedtük egy csokorba, melyekből megtudhatod miért is olyan fontos tökmagolajat fogyasztani. Ahova hívnak megyünk és írunk is róla örömmel.

Ha úgy vesszük itt aztán van minden! Olvasgass kedvedre.

XI. Vámosi Lencse és Hurkafesztivál.

A Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon minden évben képviseljük cégünk termékeit.
XI. alkalommal kollégáink ismét kitettek magukért, gyönyörű pultot varázsoltak a látogatók, vásárlók számára.
Nagy öröm a számunkra, hogy ilyen magas színvonalú, a vidék értékeit előtérbe helyező fesztiválon idén is ott lehettünk!
Köszönjük a lehetőséget, köszönjük mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és mindenkinek aki látogatóként itt volt.

Bésán János - Ez a fesztivál egy ünnep. A közösség ünnepe

besán jános pepo papa tökmagolaj

Most hétvégén, február 10-én Nemesvámoson ismét egy nagy fesztivál veszi kezdetét, a XI. Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál. A régió termelői fognak kiállítani, bemutatkozni, lesznek programok, és az idő is tavaszias lesz.
– János, ti mióta jártok kiállítani?
Mi a kezdetek óta kint vagyunk, a legelejétől fogva, amikor még kis sátorban volt, zömében szabadtéren. Szépen, fokozatosan megéltük ennek
a fejlődését,

ahogy a kezdeti kis lelkes rendezvény kinőtte magát a több ezres látogatottságú, fantasztikus fesztivállá.
– Milyen kedvelt termékeket fogtok kihozni, mivel találkozhatnak a nézelődők, érdeklődők?
Természetesen a tökmagolajjal, amit most már lassan 12 éve készítünk itt Nemesvámoson. Voltak mindig bevonatos, csokis tökmagjaink, ez most is lesz. A terméket régebben külföldön készíttettük, de örömmel jelenthetem, hogy most már ez is itt készül helyben.
– Főleg helyi kiállítók, termelők lesznek a fesztiválon. Véleményed szerint miért fontos, hogy a helyi cégek megmutathassák magukat ilyen típusú rendezvényeken?
Nem csak helyi cégként vagyunk jelen, hanem lakosként is. Itt lakunk Nemesvámoson, fontosnak tartjuk, hogy étkezésünk során minél több helyi alapanyagból, helyben készített élelmiszert fogyasszunk. Ez a rendezvény elsősorban ezt szeretné megmutatni, erősíteni. A neve is erre utal. Nemesvámos a régi időkben hagyományos

lencse termesztő vidék volt. Az emberek lencsét termesztettek, a Balaton feletti dombokon pedig bort készítettek. Innét indultak aztán cserélni a portékájukat. A helyi önkormányzatnak nagyon erős az összetartó, összefogó igénye, a közösség építése. A közösség a helyi lakosokból, az önkormányzati szférából és a vállalkozásokból áll. Egy helyen élünk, együtt dolgozunk, fontos megmutatni magunkat, a helyi értékeinket. Ez a fesztivál egy ünnep is. A közösség ünnepe.
– Találkozhatnak az érdeklődők veletek?
Természetesen mis is kint leszünk, ha nem is az egész csapat, de ott leszünk!
– Lehet kóstolni is esetleg?
Igen, erre is lesz lehetőség!
– Várjátok már a szombati napot?
Abszolút! Mindig nagyon várjuk. Mi elsősorban az érdeklődőkkel és a vásárlókkal foglalkozunk ilyenkor, de azt tudni kell, hogy remek műsorok is lesznek a fesztivál ideje alatt. Az embert feltölti ez az élmény, nagyon jól szoktuk magunkat érezni.
szerző: Ugrai Adrián

Szeretnél egészségesen étkezni?

Nincs más dolgod, mint kiválasztani a termékek közül a hozzád illőt és egy kattintással megrendelni.

Scroll to Top