GORGONZOLÁS HÁZI KÉSZÍTÉSŰ PAPPARDELLE, PIRÍTOTT TÖKMAGGAL, TÖKMAGOLAJJAL ÉS FÜGÉVEL

GORGONZOLÁS HÁZI KÉSZÍTÉSŰ PAPPARDELLE, PIRÍTOTT TÖKMAGGAL, TÖKMAGOLAJJAL ÉS FÜGÉVEL
Felvezetőnek annyit, hogy számunkra nagyon fontos a minőség. Szeretnénk, ha minden csepp Pepo Papa tökmagolajban éreznétek azt az elszántságot és motivációt, mit jelent számunkra készíteni valamit. Mennyi küzdelem van minden cseppje mögött. Szeretnénk, ha azt éreznétek amikor kezetekbe veszítek az üveget és megfogjátok érezzétek azt a pillanatot, amikor mi ez ELSŐ üveget vehettük a kezünkbe. Felemelő.
Ezért szeretjük magunkat körbe venni olyan emberekkel, akik már átérezték ezt. Vagy újra és újra átérzik ezt, mert napi szinten adnak oda egy darabot a szívükből.
Séfünk is ilyen lelkületű. Egy finom étel az alapanyagok megválasztásától indul. Egy tészta zenél, ha ahhoz a környék legszebb tyúkjai tojták a tojást. Minőségi malom munkája a liszt, ami elegyedik vele és megszelídíti a folyadékot. A kézi erővel gyúrt tészta csakis a tésztáról szól. Ezt nem kell túlbonyolítani, nem kell hosszú lista mit akarunk rátenni. Elég csak ránézni és tudjuk mennyi érték van benne.
A gorgonzola mártás nagyon egyszerű.
2 dl zsíros főzőtejszínt felmelegítünk fél deci tejjel. Hozzáadjuk a 150 gramm gorgonzolát és felolvasztjuk benne. Ennyi.
Célszerű ezt egy széles serpenyőben végezni, hogy a frissen kifőtt házi tésztát rögtön a mártásba lehessen tenni. Összemelegítjük és kedvenc Pepo Papa tökmagolajunkkal tálaljuk.

 

További receptekért kövessetek miket a Facebook oldalunkon!

Recept és fotó: Stiller Tamás, kreatív séf

image_pdfRecept mentéseimage_printRecept nyomtatása

Ajánljuk figyelmedbe még...